Dag voor de Radio Amateur te Apeldoorn, november 2017.

4 November 2017 was de allerlaatste keer Dag van de Radio Amateur in de America Hal in Apeldoorn. Deze dag is voor vele radio [zend] amateurs een vast element en wordt jaarlijks bezocht door velen. Het programma was als vanouds zeer divers. Van morse-wedstrijd tot aanbod van allerlei nieuwe en of gebruikte spullen, maar natuurlijk ook een mooie locatie voor afdelingen van de Veron om te delen in de activiteiten en of projecten die ze lokaal hebben ontwikkeld. A24 Veron Doetinchem is de laatste jaren erg actief op het gebied van bouw en zelfbouw.

Daarom dus ook vanuit de afdeling naar Apeldoorn om onze projecten te delen.
PI4DTC afdeling 24 van de Veron presenteerde -met zes man- de zelfbouw projecten die de afgelopen jaren zijn ontwikkeld en gebouwd door leden van de afdeling.

Op twee brede tafels was een breed scala aan projecten te vinden; er werd gepresenteerd:
• ATV ontvanger
• Soldeerbout project
• SWR meet opstelling
• Korte golf antenne analyzer.

Er was veel belangstelling voor onze projecten. Allen hebben veel moeten vertellen en uitleggen; de lunch is er zelfs half bij in geschoten.
Van verschillende projecten is informatie opgevraagd om na te bouwen. [zie menu op deze site: projecten]

De belangstelling was zodanig groot dat voor het ATV ontvanger project zelfs  extra printen worden besteld; zo kunnen nog meer belangstellenden gaan meedoen. Ook het soldeerbout project trok de nodige belangstelling. Het bouwen van het SDR project ligt al weer enige tijd achter ons, maar ook daarvoor was in Apeldoorn veel belangstelling. Het is leuk om te zien dat het project is geadopteerd door meerdere afdelingen. Dit project staat echt op de kaart.

We kunnen met heel veel plezier en trots terug kijken op een mooie maar vermoeiende dag in Apeldoorn.

Hieronder een impressie van deze dag.

 

Hier [enkele] foto’s in volledige grootte: