Verslag repeater commissie

Reacties zijn gesloten

Verslag repeatercommissie;

Na een gehouden ledenvergadering van de Veron Doetinchem, d.d. 12-2-2019, is er een repeatercommissie in het leven geroepen met 8 deelnemers.
Deze deelnemers hebben elkaar ontmoet op zaterdag 6 april 2019. We hebben besloten om een enquête te starten. Deze enquête is gestuurd naar de leden van de Veron Doetinchem, einde enquête was 1 augustus 2019. Er heeft 33% gereageerd van de 99 leden. Daarna zijn we op 12 oktober 2019 weer bij elkaar geweest en hebben de uitslag besproken.
PI3DTC-Uit de enquête is naar voren gekomen dat de repeater niet goed werkt. Er is inmiddels onderhoud gedaan aan PI3DTC, de kanaalbreedte is ingesteld richting 25 khz raster.
Wij hebben de secretaris van de afdeling A24 gevraagd om een email te sturen naar de leden dat er iets verandert is aan het relais PI3DTC en we willen graag response op repeatercommissie@gmail.com
Deze vraag is gesteld en tot op 30-11-2019 is er geen reactie geweest.
De ATV repeater ( PI6ATR)-we kunnen nog even gebruik maken van de huidige locatie, maar de vraag is hoe lang nog. In mei 2018 hebben we bericht gekregen van Vitens dat we in het vervolg €500,- ex btw huur per jaar moeten betalen.
In oktober van hetzelfde jaar hebben we aangegeven dat we daar moeite mee hebben en gevraagd of dit van tafel kan of anders een lager bedrag.
Tot op heden hebben we daar niets meer van vernomen. We kunnen weinig anders doen dan afwachten en er het beste van hopen.
PI2NON-op dit moment geen acties nodig. Ter plaatse geen uitbreidingsmogelijkheden voor andere repeaters.
Uit de enquête is ook naar voren gekomen dat er behoefte is aan een digitale, internet gebonden repeater, bv DMR. Het probleem is de locatie, dusdanig dat het gemakkelijk te betreden is en de afstraling goed is voor de afdeling. Leden van de repeatercommissie hebben contact opgenomen met Triple A in Aalten. Jammer genoeg is de locatie niet geschikt.
Tevens hebben we besloten om te stoppen met het leuren met de collectebus, op Veron avonden, voor bovengenoemde drie repeaters. Wel wordt per jaar € 2 per lid door de Veron Doetinchem overgemaakt naar de repeatercommissie. Dit adhv wens hoofdbestuur Veron.
Samenvattend lijkt het er op, dat een goede andere repeater locatie ideaal zou zijn, waar we meerdere repeaters kunnen laten draaien. Dus leden, goede suggesties blijven welkom.
Namens de repeatercommissie;

1. Ben Brussen, PA3GXT
2. Koen Roes, PA1KR
3. Erik Rothuis, PD2RTO
4. Freek Wolsink, NL13799
5. Henry Plant, PA3ANB
6. Norbert Ijzereef, PA0SWX
7. Rob Krijgsman, PE1CHY
8. Wilfried Linssen, PA0WBM (heeft toestemming gegeven om de uitslag te publiceren)

Letter grootte