1e Internationale Funktreffen op hotel restaurant Het Montferland

Reacties zijn gesloten

1e Internationale Funktreffen op hotel restaurant Het Montferland

In Nederland bestaat sinds enkele jaren het Conversity netwerk , Noord en Oost Nederland
https://pc7x.net/repeaters/#/map/google/pi2non
https://coversity.muntronde.nl/images/stand.jpg

Het is een netwerk, PI2NON, frequentie M430.275, van 21 repeaters (steunzenders) in Noord- en Oost Nederland, die gekoppeld zijn via internet of hamnet ( Highspeed, Amateurradio Multimedia Network, autonoom betrouwbaar breedband datacommunicatienetwerk dat in dienst staat van de zendamateurs).
Het netwerk wordt gebruikt door gelicenseerde zendamateurs om experimenten te verrichten en onderling contact te onderhouden in heel Noord –Oost Nederland, een prachtige hobby.
Vanuit de Montferlandse bossen en het wat lager gelegen ’s-Heerenberg was dit netwerk voor de zendamateurs met vergunning (niet zijnde amateurzenders) niet te bereiken doordat de afstand tot de dichtstbijzijnde repeater(steunzender)te groot is, zeker met apparatuur voor draagbaar gebruik. Rijdend vanuit de Achterhoek richting Arnhem, was het bereik te klein, de eerst volgende repeater is in Apeldoorn gesitueerd.
Sinds enkele jaren is dit netwerk zuidwaarts uitgebreid en is er een aansluiting gemaakt op hotel restaurant Het Montferland. Het Montferland ligt op een motte en is met 68 meter boven NAP een ideale “vrij zicht” locatie. Door deze hoge plaatsing kan de uitgezonden zendenergie laag zijn.
Nu kan er vanuit centrum ’s-Heerenberg en de bossen rondom hotel restaurant Het Montferland, met gemak contact gelegd worden via dit amateur netwerk wat reikt van de wadden eilanden tot over de grens bij ’s-Heerenberg, zelfs met draagbare apparatuur, aldus Wilfried Linssen, PA0WBM die de initiator en medebouwer is van het nieuwe relais Montferland.
Recentelijk is er een uitbreiding uitgevoerd op steunzender Montferland, namelijk een aansluiting op Hamnet. Hierdoor is alles digitaal via een apart netwerk (Hamnet), niet zijnde internet, te sturen op afstand en hebben we een link gemaakt met Hamnet in Duitsland.
Aan de Duitse zijde, Emmerik, zijn ook enthousiaste zendamateurs waardoor mbv deze grensoverschrijdende samenwerking er een link gelegd is naar een flat (Hochhaus) in Emmerik. De verbinding is in gebruik echter er moeten nog definitieve afspraken gemaakt worden over de “routering” van de signalen
Op 17 november 2018, tussen 13.30 en 17.30 komen zowel Duitse als Nederlandse zendamateurs naar hotel restaurant Het Montferland om daar lezingen te volgen over de theorie en te kijken naar de projecten aan weerszijde van de grens, genaamd het 1e Internationale Funktreffen op hotel restaurant Het Montferland.
De toegang is gratis voor geïnteresseerden. Jong en oud is van harte welkom om kennis te maken met deze mooie en veelzijdige hobby, het zendamateurisme. Consumpties voor eigen rekening. Hotel restaurant Het Montferland is gerenoveerd, en interessant om daar eens een kijkje te nemen.
Het geheel wordt georganiseerd in samenwerking met VERON (Vereniging Experimenteel Radio Onderzoek) A24 Doetinchem http://www.pi4dtc.nl/
DARC (Deutsche Amateur Radio Club) L04 in Emmerik https://www.l04.org/wp/
en Euregio Rijn Waal www.deutschland-nederland.eu

Wilt u meer weten dan kunt u contact opnemen met Wilfried Linssen, 06-14262831

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uitnodiging Internationaal Funktreffen
Op 17 november 2018 organiseren we, Duitse en Nederlandse gelicenseerde zendamateurs aan weerszijde van de grens bij ’s-Heerenberg/Emmerik, het eerste Internationale Funktreffen in Zeddam in hotel restaurant Het Montferland,Montferland 1, 7038EB Zeddam, locatie PI2NON

Dagelijks wordt er gecommuniceerd door gelicenseerde zendamateurs aan de Nederlandse en aan de Duitse zijde via de ether. Er worden over en weer technische zaken uitgelegd en er wordt geëxperimenteerd. Dit heeft geresulteerd in meerdere relais (steunzenders) op verschillende frequenties aan weerszijden van de grens.
De samenwerking tussen de Duitse en Nederlandse gelicenseerde zendamateurs, respectievelijk aangesloten bij de DARC (Deutsche Amateur Radio Club) en de Veron (Vereniging Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland) is inmiddels dusdanig dat er een grensoverschrijdende Hamnet (data) verbinding gemaakt is van Nederland, Zeddam naar Duitsland, Emmerik. Hier hebben Duitse en Nederlandse zendamateurs aan meegewerkt. Er is behoefte aan uitleg betreffende dit technische hoogstandje. Deze technische uitleg willen we geven op zaterdagmiddag 17 november 2018. Er zullen dan meerdere presentaties gegeven worden door de initiatiefnemers van 13.30 toto 17:30. Dit Treffen wordt georganiseerd in samenwerking met Euregio Rijn Waal, standplaats Kleve. www.deutschland-nederland.eu

Het aantal deelnemers is niet bekend maar wordt geschat op 40 , zowel Nederlandse als Duitse. Er wordt behalve deze uitnodiging ook aandacht gevraagd voor dit Treffen via de pers en sociale media. Entree is gratis maar de consumpties zijn voor eigen rekening.

Het programma;
13:30 inloop internationale info bijeenkomst locatie hotel restaurant Het Montferland, bekijken en uitleg zelfbouw projecten van DARC L04 (Emmerik) en Veron A24 (Doetinchem)
14:00 aanvang, inleidend woord door Wilfried (PA0WBM)
14.15 Vragen stellen aan en uitleg over PI2NON, Dennis (PA4DEN)
15:15 Uitleg over Hamnet door Egbert (DD9QP)
16.15-16.30 pauze
16:30 Uitleg L04, verschillende repeaters door Hermann (DF5EO)
17.30 einde

Voor vragen; W. Linssen, 0031 6-14262831

Letter grootte